Statut | Majątek | Godziny dyżurów | Ogłoszenia | Rejestry, ewidencje, archiwa
Kontrole | Zarządzenia | Sprawozdania | Deklaracja dostępności
		Kontrole | Zarządzenia | Sprawozdania | Deklaracja dostępności
Kontrole przeprowadzone w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie w roku 2016
| L.p. | Data | Jednostka kontrolująca  | Zakres kontroli | Efekt kontroli (oceny, zalecenia) | 
| 1. | 18.03.2016 | Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Częstochowie | Ocena realizacji programu "Ars - czyli, jak dbać o miłość" | Brak zaleceń | 
| 2. | 11.05.2016 | Komenda Miejska Powiatowej Straży Pożarnej w Częstochowie | Czynności kontrolno-rozpoznawcze w zakresie ochrony przeciwpożarowej Decyzja nr 36/2016/242  | - Opracować instrukcję bezpieczeństwa pożarowego - Wyposażyć kondygnację podpiwniczenia w instalację wodociągową - Wyposażyć budynek w przeciwpożarowy wyłącznik prądu - Zapewnić możliwość nieograniczonego dostępu do wyjść ewakuacyjnych i hydrantów  | 
| 3. | 15.06.2016 | Kuratorium Oświaty - Katowice Wydział Rozwoju Edukacji  | Obserwacja praktycznego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe T.6 | Brak zastrzeżeń | 
4.      | 28.09.2016  | Archiwum Państwowe w Częstochowie  | Przedmiotem kontroli są materiały archiwalne
wchodzące do państwowego zasobu archiwalnego i dokumentacja  niearchiwalna
powstała i zgromadzona w Zespole szkół Gastronomicznych bez względu na  miejsce i tytuł prawny przechowywania tych
materiałów   | Wydzielić dokumentację kat. A od kat. B w ramach
prowadzonej ewidencji poprzez sporządzenie nowych spisów tej dokumentacji. Uzupełnić brakujące elementy opisu teczek aktowych dokumentacji kat. A. Zweryfikować poprawność uporządkowania materiałów archiwalnych przechowywanych w archiwum zakładowym. Dostosować sposób prowadzenia ewidencji archiwum zakładowego do zasad określonych w § 20 instrukcji archiwalnej. 
Przekazać
do archiwum zakładowego całość akt spraw zakończonych ( w tym protokoły
posiedzeń rady pedagogicznej, kroniki) do roku 2014.      | 
| 5. | 23.09.2016 | Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura w
Częstochowie | Czynności związane z ustaleniem stopnia realizacji
przez dyrektora zadań określonych w § 8 ust. 2 pkt 2 i 3 rozporządzenia MEN z
dnia 21.12./2012r. i pozyskania informacji do dokonania cząstkowej oceny pracy
dyrektora. | Brak zalweceń | 
| 6. | 7.10.2016 | Śląski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w
Katowicach | Kontrola w związku z prośbą o prolongatę decyzji z
dnia 13.08.2014r. odnośnie wymiany nawierzchni posadzki w kuchni centralnej. | Zostanie wydana zgoda na prolongatę decyzji wydanej
w dniu 13.08.2014 przez ŚPWIS | 
| 7. | 7.10.2016 | Śląski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w
Katowicach | Kontrola sanitarna bloku żywienia – warsztaty
gastronomiczne | Bez zaleceń | 
| 8. | 11.10.2016 | Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura w Częstochowie | Zgodność z przepisami prawa przeprowadzania
postępowania rekrutacyjnego na rok szkolny 2015/2016 | Prowadzić postępowanie rekrutacyjne na wniosek
obojga rodziców uwzględniając zapisy Art. 97 § 2 ustawy z dnia 25
lutego 1964r. Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz.U.z 2015r. poz. 2082 z późn.zm.) | 
| 9.      | 12.12.2016 | Kuratorium Oświaty w Katowicach Delegatura w Częstochowie  | Realizacja szkolnych planów, organizacja kształcenia zawodowego: zajęć pozaszkolnych w klasie 1 TC w roku szkolnym 2015/2016 w kontekście złożonej skargi    | Zapewnić bezpłatne nauczanie w zakresie ramowych
planów nauczania, w szczególności w ramach praktycznej nauki zawodu oraz
dostosować zapisy statutu stosownie do zapisów ustawy o systemie oświaty. | 
metryczka
Wytworzył: Arkadiusz Maślanka Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych (23 czerwca 2016)
Opublikował: Agnieszka Kałwak (23 czerwca 2016, 19:17:53)
Ostatnia zmiana: Leszek Bąk (25 maja 2017, 11:18:51)
Zmieniono: Zmiana danych w metryczce
rejestr zmian tej informacji »
Liczba odsłon: 8908

					
		





